Digitalne tehtnice
 
 
 
 
 
 
Kategorije
 
 
Splošni pogoji
1. SPLOŠNO
V nadaljevanju vam predstavljamo Splošne pogoje poslovanja podjetja Varuna d.o.o.. 
Pogoji veljajo za vse kupce, partnerje in ostale poslovne stranke, razen če to v medsebojni pogodbi ni drugače določeno. 

Vsak poslovni partner oz kupec na zahtevo lahko prejme kopijo "SPLOŠNIH POGOJEV POSLOVANJA" v pisni obliki, sicer pa so pogoji objavljeni na spletni strani www.varuna.si. Izgovora stranke, da ne pozna "SPLOŠNIH POGOJEV POSLOVANJA", ne upoštevamo.

2. PONUDBA
Ponudba je takšna kot je predstavljena na internetnih straneh. Naša ponudba je neobvezujoča. Manjša odstopanja in tehnični popravki pri ponudbi so možni. Podrobnejši tehnični podatki in fizični izgled artiklov je možen preko e-pošte, telefona ali na spletni strani.

Katalog izdelkov se zvišuje z novo ponudbo in znižuje s prodanimi artikli. Ponudba velja do razprodaje zalog. Cene v ponudbi veljajo za gotovinsko plačilo.

3. NAKUP
Nakup oz. naročilo prodajnih artiklov se lahko vrši preko telefona ali e-pošte. Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Kupec, ki vrši nakup na daljavo preko telefona ali e-pošte je seznanjen z izgledom in stanjem naročenega blaga. Za naročilo se šteje rezervacija preko telefona ali e-pošte, za nakup pa po plačilu predračuna. 

4. PLAČILO
Vse cene v ponudbi so končne in so izražene v EUR. Količina nakupa ni omejena. Način plačila je lahko 100% brezobrestni avans ali plačilo po povzetju. Do celotnega plačila so prodajni artikli v lasti podjetja Varuna d.o.o. 

5. NAČIN DOBAVE 
Artikle, ki so na zalogi je možno dobiti takoj oz. po dogovoru. Artikle dostavljamo po dostavni službi in je prevzem možen v roku 24h po celi Sloveniji. Stroške dostave nosi kupec. Vrednost pošiljke je navedena dostavni službi. Tako v primeru poškodovanja pošiljke med prevozom podjetje Varuna d.o.o. ne odgovarja za nastalo škodo. 

6.GARANCIJA 
Garancijska doba za prodajne artikle je pri vsakem artiklu posebej označena.  Garancija NE velja za porabniške artikle (baterije, polnila,…), za artikle ki imajo odstranjeno garancijsko ali licenčno nalepko, za električne udare (strela, prenapetost,…) in za mehanske poškodbe (razpoke, zlome,…). Stroške poštnine pri uveljavljanju garancije nosi Varuna  d.o.o.. V primeru, da garancija ni uveljavljena nosi vse stroške s poštnino in servisa kupec. Za vsako uveljavljanje garancije je potrebno dokazilo o nakupu (račun). Kupcu pripada pravica, da v petnajstih (15) dneh po prevzemu vrne kupljeno blago brez kakršnekoli odškodnine; blago mora biti zapakirano v originalni embalaži in nepoškodovano. Kupec je dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O nameravanem vračilu nas mora kupec najkasneje v 15-ih dneh od prejetja blaga obvestiti po pošti, telefonu ali e-pošti. Ponudnik vrne celotno kupnino najkasneje v roku 15-ih dni od prejetja vrnjenega blaga. 

Če je blago nepopravljivo in za njo velja garancija se izdelek zamenja oz. izda dobropis v vrednosti artikla. Zaradi nihanja cen je dobropis takšen, kot so trenutne cene podobnih izdelkov istih lastnosti in konfiguracij. 

7. REZERVACIJE 
Vse artikle je možno tudi predhodno rezervirat. Rezervacija se vrši preko e-pošte, telefona ali pisno. Rezervirane artikle je potrebno prevzeti v roku 24h ali po dogovoru. Po preteku rezervacije je artikel spet na voljo drugim kupcem in rezervacija je prekinjena. 

8. OSTALO 
Sklenjena pogodba med naročnikom in prodajalcem se arhivira na sedežu podjetja Varuna d.o.o., Žolgarjeva 12, 2000 Maribor. Vse pogodbe med kupcem in prodajalcem so sklenjene samo v slovenskem jeziku. Pogodbe in kopije računov se arhivirajo na sedežu podjetja. Kupec lahko pridobi kopijo z zahtevo po elektronski pošti. Pridružujemo si pravico do spremembe tehničnih opisov in konfiguracij brez predhodnega obvestila. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja. Za morebitne napake se opravičujemo.